Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Banános receptek

Ezek a receptek erősen igazolják a banánt, mint a legsokoldalúbb gyümölcsöt.

Banános karamell szelet

Ez az egyik kedvenc csemege, amit piknikekre, ebédlődobozokra és iskolai mulatságokra csomagolok

Banán karamell szelet

Hozzávalók (7)

  • 2 (egyenként 500 g) pkt banán és diós kenyérszelet

  • 1/4 csésze barna cukor, szorosan csomagolva

  • 1/2 csésze aranyszirup

  • 395 g sűrített tej doboz

  • 1 tk vanília kivonat

  • 180 g vaj

  • 100 g étcsokoládé apróra vágva

  • 1. lépés

    Egy 20 x 30 cm-es (alapméret) szeletformát kivajazunk, az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. Vágja le a banánkenyér szeleteket , és helyezze a serpenyő aljába, hogy szorosan illeszkedjen.

  • 2. lépés

    Keverje össze a cukrot , az aranyszirupot , a sűrített tejet , a vaníliát és a 150 g vajat egy erős alapú serpenyőben, alacsony lángon. Kevergetve főzzük 3-4 percig, vagy amíg a cukor fel nem oldódik. Növelje a hőt közepes-alacsonyra. Keverés közben főzzük 15-20 percig, vagy amíg a keverék besűrűsödik és aranykaramellszínűvé nem válik.

  • 3. lépés

    Vegyük le a karamell a tűzről. Tegyük félre hűlni, gyakran kevergetve 3-4 percre. A karamellt ráöntjük a banánkenyérre, és egy spatulával egyenletesen eloszlatjuk. Tegyük félre teljesen kihűlni.

  • 4. lépés

    A csokoládét és a maradék vajat egy hőálló tálba tesszük . Mikrohullámú magas fokozaton 45 másodperctől 1 percig, vagy amíg megolvad és sima nem lesz. Egyenletesen eloszlatjuk a karamell felett. 15-20 percre hűtőbe tesszük dermedni. Vegyük ki a serpenyőből és vágjuk darabokra.

Banános kókuszos, Nutellás kenyér

A nutella és a kókuszdió gazdag csavart ad a klasszikus banánkenyérnek.

Banános, kókuszos és Nutella kenyér

Hozzávalók (11)

  • 1 1/2 csésze sima liszt

  • 1 csésze önnövő liszt

  • 2 tk őrölt fahéj

  • 1 tk szódabikarbóna

  • 3/4 csésze barna cukor

  • 2 túlérett banán , pépesítve

  • 165 ml dobozos kókusztej

  • 1/3 csésze aranyszirup

  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj

  • 2 tojás, enyhén felverve

  • 1/3 csésze Nutella (lásd a megjegyzéseket)

     

  • 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180C/160C-ra légkeveréses. Egy 7 cm mély, 9 cm x 25,5 cm-es cipóformát kivajazunk. Az alapot és az oldalakat 2 réteg sütőpapírral béleljük ki, 2 cm-rel a szélek fölé nyújtva.

  • 2. lépés

    Szitáljuk egy nagy tálba a sima lisztet , az önkelesztő lisztet , a fahéjat és a szódabikarbónát . Adjunk hozzá cukrot . Keverjük össze. Csinálj kutat. Adjuk hozzá a banánt , a kókusztejet , a szirupot , az olajat és a tojást . Keverjük össze. Az előkészített serpenyőbe kanalazzuk.

  • 3. lépés

    A tetejére kanál Nutellát teszünk . Vajkéssel húzza át a Nutellát a tészta tetején, hogy márványos hatást keltsen.

  • 4. lépés

    Süssük 1 óra 1 óra 10 percig, vagy amíg a cipó közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. 10 percig állni a serpenyőben. A tetejével felfelé fordítsuk egy sütőpapírral bélelt rácsra. Hűtsük le teljesen. Szolgál.

Banánkenyértál

Ezzel a finom banánkenyér-reggelivel most már te is elfogyaszthatod a tortádat

Banán kenyér brekkie tál

Hozzávalók (16)

  • Étkezési olaj spray

  • banán , pépesítve

  • 1/2 csésze (125 ml) Mandula Breeze cukrozatlan mandulatej

  • 1 evőkanál méz

  • 1/4 csésze (20 g) hengerelt zab

  • 2 evőkanál zabkorpa

  • 2 evőkanál sima liszt

  • 1/4 tk sütőpor

  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

  • 1/4 csésze (25 g) dió, durvára vágva

  • Csipet só

  • Kókuszos joghurt, tálaláshoz

  • Friss málna, tálaláshoz

  • Pirított kókuszreszelék, tálaláshoz

  • Darált dió, extra, tálaláshoz

  • Édes, extra, tálalni

  • 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Két 3/4 csésze (185 ml) tűzálló ramekint vagy tálat enyhén permetezzen be étolajjal .

  • 2. lépés

    Keverje össze a banánt , az Almond Breeze cukrozatlan mandula tejet és a mézet egy közepes tálban.

  • 3. lépés

    Egy külön közepes tálban keverje össze a zabot , a zabkorpát , a lisztet , a sütőport , a fahéjat , a diót és a sót .

  • 4. lépés

    Adjuk hozzá a banán keveréket a zab keverékhez, és keverjük össze. Osszuk el a keveréket ramekinek vagy tálak között.

  • 5. lépés

    30 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. Tedd félre, amíg kihűl.

  • 6. lépés

    A banántálakat joghurttal , málnával , kókuszdióval , extra dióval és extra mézzel megkenve tálaljuk .

Egészséges kolibritorta

Élvezze a népszerű amerikai stílusú kolibri torta könnyebb változatát. Ez a finomabb torta teljes kiőrlésű tönkölylisztből és hengerelt zabból készül, a tetejére pedig egy könnyű krémsajt-máz kerül.

Egészséges kolibri torta

Hozzávalók (20)

  • 240 g (1 1/2 csésze) teljes kiőrlésű tönkölyliszt

  • 35 g (1/3 csésze) hengerelt zab

  • 35 g (1/3 csésze) szárított kókuszdió

  • 60 g (1/3 csésze) kókuszcukor

  • 2 tk sütőpor

  • 2 tk őrölt fahéj

  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

  • 130 g (1/2 csésze) görög stílusú joghurt

  • 100 ml könnyű extra szűz olívaolaj

  • 2 tojás

  • 60 ml (1/4 csésze) méz plusz plusz csepegtetéshez (opcionális)

  • 1 tk vanília kivonat

  • 2 nagy, nagyon érett banán , pépesítve

  • 440g konzerv zúzott ananász lében, lecsepegtetve

  • Pirított kókuszreszelék, tálaláshoz (opcionális)

  • Lime héja, tálaláshoz (elhagyható)

  • Krémsajtos cukormáz

  • 200 g világos krémsajt, szobahőmérsékleten

  • 70 g (1/4 csésze) görög stílusú joghurt

  • 3 tk méz

  • 1 lime, héja finomra reszelve

Allergének: A recept glutént, búzát, tojást, tejet és laktózt tartalmazhat.

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C/160C légkeverésesre. Egy 22 cm-es (alapméret) rugós forma alját és oldalát kikenjük olajjal, és sütőpapírral kibéleljük.

  • 2. lépés

    A lisztet, a zabot, a kókuszt, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a bicarb-ot egy nagy tálban összekeverjük. Készítsen egy kutat a közepén. Helyezze a joghurtot, az olajat, a tojást, a mézet és a vaníliát egy kancsóba. Villával habverővel összekeverjük.

  • 3. lépés

    A mélyedésbe tesszük a joghurtos keveréket, a banánt és az ananászt. Keverjük jól össze. Az előkészített tepsibe kanalazzuk, és elsimítjuk a felületét. 40-45 percig sütjük, vagy amíg a torta közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. Hűtsük le a serpenyőben 10 percig. Tegyük rácsra, hogy teljesen kihűljön.

  • 4. lépés

    A cukormázhoz tegyük egy tálba a krémsajtot, a joghurtot, a mézet és a lime héját. Fakanállal verjük simára.

  • 5. lépés

    A tortát egyenletesen elkenjük a cukormázzal. Meglocsoljuk extra mézzel és megszórjuk kókuszreszelékkel és lime héjjal, ha használunk.

Banános-joghurtos-almás muffinszeletek

Próbálja ki ezt a banános, joghurtos és almás muffin szeletet egy délelőtti uzsonnaként, amely egészen ebédidőig tart.

Banános, joghurtos és almás muffin szelet

Hozzávalók (12)

  • 2 1/2 csésze teljes kiőrlésű önkelesztő liszt

  • 1 csésze sima liszt

  • 3 tk őrölt fahéj

  • 1 tk őrölt gyömbér

  • 1/2 csésze juharszirup, plusz 2 evőkanál extra

  • 2 tojás, enyhén felverve

  • 1/2 csésze növényi olaj

  • 1 csésze sűrű és krémes vaníliás joghurt

  • 1 csésze tej

  • 2 nagy túlérett banán , pépesítve

  • 1 nagy granny smith alma, meghámozva, lereszelve

  • 1/2 csésze hagyományos hengerelt zab

AllergénekA recept glutént, búzát, tojást, tejet és laktózt tartalmazhat.

  • 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180C/160C-ra légkeveréses. Egy 20 x 30 cm-es lamington tepsit kivajazunk. Az alapot és az oldalakat sütőpapírral béleljük ki, a tepsi szélei felett 2 cm-rel nyújtsuk ki a papírt.

  • 2. lépés

    Egy nagy tálban keverje össze a magától kelesztő lisztet , a sima lisztet , a fahéjat és a gyömbért . Csinálj kutat. Adjuk hozzá a juharszirupot , a tojást , az olajat , a joghurtot , a tejet , a banánt és az almát . Addig keverjük, amíg össze nem áll. Spoon keveréket előkészített serpenyőbe, terjedését szintre. Megszórjuk zabbal , és meglocsoljuk extra juharsziruppal. Süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára nem válik, és csak tapintható lesz.

  • 3. lépés

    10 percig állni a serpenyőben. A tetejével felfelé fordítsuk egy sütőpapírral bélelt rácsra. Hűtsük le teljesen. 20 szeletre vágjuk. Szolgál.

Csokis banoffee pite

Ez a csaló banoffee pite egy egyszerű, hibamentes desszert – pillanatok alatt elkészül, annyira lenyűgöző.

Csokis banoffee pite

Hozzávalók (8)

  • 260 g háztartási keksz

  • 50 g vaj, olvasztott

  • 3 teáskanál instant kávé

  • 200 g étcsokoládé

  • 600 ml dupla tejszín

  • banán , meghámozva, felszeletelve

  • Csokoládé szósz, tálaláshoz

  • Karamell szósz, tálaláshoz

AllergénekA recept glutént, búzát, tejet, laktózt és szójababot tartalmazhat.

  • 1. lépés

    A kekszet robotgépben addig dolgozzuk, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk jól össze. Enyhén nedves kézzel nyomkodjuk a kekszes keveréket egy 5 cm mély, 19 cm-es (alapméret) pitelapba, hogy kibéleljük az alját és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.

  • 2. lépés

    Közben a karamellt egy kis serpenyőbe tesszük. Állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Használjon ballonos habverőt, hogy simára keverje. Kanalazzuk a pite héjába, és simítsuk el a felületét. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

  • 3. lépés

    A tejszínt egy tálba tesszük, és ballonos habverővel addig verjük, amíg lágy csúcsok képződnek. A lepény tetejét banánnal és tejszínhabbal megkenjük. Meglocsoljuk csokoládémártással és karamellszósszal. Azonnal tálaljuk.

Banános süti

Süss egy adagot ezekből a remek sütikből. A gyerekek nagy sikere lesz!

Banános süti

Hozzávalók (10)

  • Süti tészta alap

  • 125 g sós vaj, lágyítva

  • 1/2 csésze barna cukor

  • 1/4 csésze porcukor

  • 1 tojás

  • 1 csésze zabpehely

  • 1/2 csésze  liszt

  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt

  • sütőpor

  • Banános süti

  • 1 érett banán , pépesítve

  • 1/2 csésze durvára vágott banán chips

  • 100 g étcsokoládé, olvasztott

1. lépés

Elektromos habverővel a vajat és a cukrot habosra és krémesre verjük. Add hozzá a tojást. Jól keverjük össze. Adjuk hozzá a zabot és a liszteket. Fakanállal keverjük össze.

  • 2. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 190°C/170°C légkeveréses hőmérsékletre. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Adjunk hozzá banánt és chipseket a tésztához. Keverjük össze. Hűtőbe tesszük 45 percre, hogy kissé megszilárduljon.

  • 3. lépés

    2 evőkanálnyi keverékből 16 golyót forgatunk. Helyezze az előkészített tálcákra, hagyjon helyet a szétterítéshez. A tenyerével enyhén lapítsuk ki, hogy 5,5 cm-es kereket kapjunk. 12-14 percig sütjük, 10 perc múlva cseréljük a tálcákat, vagy amíg világos aranybarna nem lesz. A sütiket tálcákon 5 percig állni hagyjuk. Tegyük rácsra hűlni.

  • 4. lépés

    A sütiket sütőpapíros lapra helyezzük. Öntsön csokoládét egy zárható zacskóba. Vágja le az egyik sarkot. Csokold csokit a sütikre. Addig állni, amíg a csokoládé megdermed. Szolgál.