Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pawpaw Receptkönyv

Pawpaw a konyhában – mennyei receptek egzotikus ízzel!

Ha még nem próbáltad a pawpaw-t (indián banánt) a konyhádban, itt az ideje! Ez az egzotikus gyümölcs krémes, mangóra és banánra emlékeztető ízvilágával tökéletes alapanyag pitékhez, pudingokhoz, süteményekhez és még sok más finomsághoz. 

Most összegyűjtöttük neked a legjobb pawpaw recepteket egy helyen! Ebben a receptgyűjteményben találhatsz krémes desszerteket, frissítő smoothie-kat, de még egy különleges pawpaw-os csirkemellet is!

 

De mielőtt a konyhában settenkednél egy pawpawos finomság reményében… először ültess el egy facsemetét!

Rendelek egy facsemetét

Pawpaw Receptkönyv – A legfinomabb indián banános receptek


1. Trópusi Mancsos Pite

Krémes mancsos puding kókuszdióval és lime-mal fűszerezve.

Tropical pawpaw pie with coconut crust - Ask the Food Geek

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1/2 csésze cukor

  • 1/4 csésze kukoricakeményítő

  • 1/4 teáskanál só

  • 2 csésze tej

  • 3 tojássárgája, felvert

  • 1/4 csésze kókuszreszelék

  • 1 evőkanál lime-lé

Elkészítés:

  1. Keverd össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.

  2. Add hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzd, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.

  3. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a mancsos pürét és a lime-levet.

  4. Öntsd a keveréket egy előkészített pitetálba, majd szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel.

  5. Hűtsd le legalább 2 órán át, majd szeletelve tálald.


2. Mancsos Süti Krémsajt Cukormázzal

Pawpaw cookies with pawpaw cream cheese frosting

Lágy mancsos süti, krémes krémsajt cukormázzal a tetején.

Hozzávalók:

  • 1 csésze vaj, lágyítva

  • 1 csésze cukor

  • 1 csésze mancsos püré

  • 2 tojás

  • 2 csésze liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/4 teáskanál só

Krémsajt cukormáz:

  • 1 csésze krémsajt, lágyítva

  • 1/2 csésze vaj, lágyítva

  • 2 csésze porcukor

  • 1/4 csésze mancsos püré

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

  2. Keverd össze a vajat és a cukrot, add hozzá a mancsos pürét és a tojásokat.

  3. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat.

  4. Kanalazz a tésztából kis adagokat a tepsire, süsd 10-12 percig.

  5. A krémsajt cukormázhoz keverd össze az alapanyagokat, majd kend a kihűlt sütikre.


3. Pawpaw Creme Brulee

Pawpaw Creme Brulée Recipe: Yes. You Have Died and Gone to Heaven. -  Backyard Forager

Krémes, karamellizált mancsos desszert.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 2 csésze tejszín

  • 1/2 csésze cukor

  • 6 tojássárgája

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1/4 csésze barna cukor a karamellizáláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a tejszínt és a mancsos pürét egy lábasban, de ne forrald fel.

  2. Keverd össze a tojássárgákat és a cukrot, majd lassan öntsd hozzá a forró tejszínt.

  3. Add hozzá a vanília kivonatot, majd öntsd ramekinekbe.

  4. Vízfürdőben süsd 150°C-on 45-50 percig.

  5. Hűtsd le, majd szórd meg barna cukorral és karamellizáld egy konyhai fáklyával.

4. Mancs Puding

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 2 csésze tej

  • 1/2 csésze cukor

  • 1/4 csésze kukoricakeményítő

  • 1/4 teáskanál só

  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  1. Keverd össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy lábasban.

  2. Add hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd főzd sűrűsödésig.

  3. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a mancsos pürét.

  4. Öntsd ramekinekbe, és hűtsd legalább 2 órán át.


5. Mancs Fagylalt

Pawpaw Ice Cream – Bakers Brigade

Hozzávalók:

  • 2 csésze mancsos püré

  • 2 csésze tejszín

  • 1 csésze tej

  • 1/2 csésze cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverd össze az összes hozzávalót.

  2. Öntsd egy fagylaltgépbe, és kövesd a gép utasításait.

  3. Fagyaszd le legalább 4 órán át.


6. Párolt Csirkemell Mancsos Krémszósszal

Pawpaw Receptkönyv

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell

  • 1/2 csésze mancsos püré

  • 1/2 csésze tejszín

  • 1/4 csésze fehérbor

  • Só, bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd az olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a csirkemelleket.

  2. Vedd ki, majd öntsd a serpenyőbe a fehérbort, és főzd be.

  3. Add hozzá a mancsos pürét és a tejszínt, majd forrald be.

  4. Tedd vissza a csirkét, és főzd további pár percig.


7. Mancsos Smoothie

Pawpaw Recipe Round-Up - Stark Bro's

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1 banán

  • 1 csésze narancslé

  • 1/2 csésze görög joghurt

  • 1 evőkanál méz

  • Jégkockák

Elkészítés:

  1. Tegyél minden hozzávalót egy turmixgépbe.

  2. Turmixold simára.

  3. Öntsd poharakba, és azonnal tálald.

8. Pawpaw és Fekete Dió Kenyér

Easy Pawpaw Bread Recipe - Farmhouse on Boone

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/2 teáskanál só

  • 1/2 teáskanál fahéj

  • 1/4 teáskanál szerecsendió

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1/2 csésze cukor

  • 1/2 csésze barna cukor

  • 1/2 csésze olaj

  • 2 tojás

  • 1/2 csésze fekete dió, aprítva

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.

  2. Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.

  3. Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, cukrot, barna cukrot, olajat és tojásokat.

  4. Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd keverd jól össze.

  5. Adja hozzá az aprított fekete diót, majd öntsd a tésztát egy kivajazott formába.

  6. Süsd 60-70 percig, majd hagyd kihűlni.


9. Mancsos Jégkrém

Pawpaw Receptkönyv

Hozzávalók:

  • 2 csésze mancsos püré

  • 1 csésze tejszín

  • 1 csésze tej

  • 1/2 csésze cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverd össze a mancsos pürét, tejszínt, tejet, cukrot és vanília kivonatot egy tálban.

  2. Öntsd a keveréket jégkrémformákba.

  3. Fagyaszd le legalább 4 órán át, majd élvezd a házi készítésű jégkrémet.


10. Pawpaw Palacsinta Mézes-Mogyorós Öntettel

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1,5 csésze liszt

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 evőkanál cukor

  • 1/2 teáskanál fahéj

  • 1 csésze tej

  • 1 tojás

  • 1 evőkanál olvasztott vaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.

  2. Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, tejet, tojást, vajat és vanília kivonatot.

  3. Öntsd hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára.

  4. Közepes lángon süsd ki a palacsintákat, majd tekerd fel.

  5. Öntsd le mézzel, szórd meg mogyoróval és tálald melegen!

11. Pawpaw Csokis Mousse

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1 csésze tejszín

  • 1/2 csésze étcsokoládé (olvasztva)

  • 2 evőkanál méz

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Verd fel a tejszínt habbá.

  2. Keverd össze a mancsos pürét, az olvasztott csokit, a mézet és a vaníliát.

  3. Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.

  4. Kanalazd poharakba, majd tedd hűtőbe 1-2 órára.

  5. Díszítsd kakaóporral vagy csokireszelékkel!


12. Pawpaw és Zabkeksz

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1 csésze zabpehely

  • 1/2 csésze liszt

  • 1/2 csésze barna cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/2 teáskanál fahéj

  • 1/4 csésze vaj (olvasztva)

  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.

  3. Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, vajat és tojást.

  4. Öntsd hozzá a száraz keverékhez, majd keverd el alaposan.

  5. Kanalazd sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd kb. 12-15 percig.

  6. Hagyd kihűlni, majd élvezd a ropogós finomságot!


13. Pawpawos Chia Puding

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 1/2 csésze kókusztej

  • 3 evőkanál chia mag

  • 1 evőkanál méz

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverd össze a mancsos pürét, kókusztejet, mézet és vaníliát.

  2. Add hozzá a chia magot, majd jól keverd el.

  3. Öntsd kis üvegekbe, és tedd hűtőbe legalább 4 órára (vagy egy éjszakára).

  4. Tálald friss gyümölcsökkel vagy granolával!


14. Pawpawos Diós Kalács

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré

  • 2 csésze liszt

  • 1/2 csésze cukor

  • 1/4 csésze vaj (olvasztva)

  • 1 tojás

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/2 teáskanál fahéj

  • 1/2 csésze dió (durvára vágva)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.

  2. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és fahéjat.

  3. Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, cukrot, vajat és tojást.

  4. Öntsd hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára.

  5. Forgasd bele a diódarabokat.

  6. Öntsd kiolajozott sütőformába, majd süsd 40-45 percig.

  7. Hűtsd le, szeleteld, és élvezd!