Pawpaw a konyhában – mennyei receptek egzotikus ízzel!
Ha még nem próbáltad a pawpaw-t (indián banánt) a konyhádban, itt az ideje! Ez az egzotikus gyümölcs krémes, mangóra és banánra emlékeztető ízvilágával tökéletes alapanyag pitékhez, pudingokhoz, süteményekhez és még sok más finomsághoz.
Most összegyűjtöttük neked a legjobb pawpaw recepteket egy helyen! Ebben a receptgyűjteményben találhatsz krémes desszerteket, frissítő smoothie-kat, de még egy különleges pawpaw-os csirkemellet is!
De mielőtt a konyhában settenkednél egy pawpawos finomság reményében… először ültess el egy facsemetét!
Rendelek egy facsemetét
Pawpaw Receptkönyv – A legfinomabb indián banános receptek
1. Trópusi Mancsos Pite
Krémes mancsos puding kókuszdióval és lime-mal fűszerezve.
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1/2 csésze cukor
-
1/4 csésze kukoricakeményítő
-
1/4 teáskanál só
-
2 csésze tej
-
3 tojássárgája, felvert
-
1/4 csésze kókuszreszelék
-
1 evőkanál lime-lé
Elkészítés:
-
Keverd össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.
-
Add hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzd, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.
-
Vedd le a tűzről, majd add hozzá a mancsos pürét és a lime-levet.
-
Öntsd a keveréket egy előkészített pitetálba, majd szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel.
-
Hűtsd le legalább 2 órán át, majd szeletelve tálald.
2. Mancsos Süti Krémsajt Cukormázzal
Lágy mancsos süti, krémes krémsajt cukormázzal a tetején.
Hozzávalók:
-
1 csésze vaj, lágyítva
-
1 csésze cukor
-
1 csésze mancsos püré
-
2 tojás
-
2 csésze liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
1/4 teáskanál só
Krémsajt cukormáz:
-
1 csésze krémsajt, lágyítva
-
1/2 csésze vaj, lágyítva
-
2 csésze porcukor
-
1/4 csésze mancsos püré
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
-
Keverd össze a vajat és a cukrot, add hozzá a mancsos pürét és a tojásokat.
-
Keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
-
Kanalazz a tésztából kis adagokat a tepsire, süsd 10-12 percig.
-
A krémsajt cukormázhoz keverd össze az alapanyagokat, majd kend a kihűlt sütikre.
3. Pawpaw Creme Brulee
Krémes, karamellizált mancsos desszert.
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
2 csésze tejszín
-
1/2 csésze cukor
-
6 tojássárgája
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1/4 csésze barna cukor a karamellizáláshoz
Elkészítés:
-
Melegítsd fel a tejszínt és a mancsos pürét egy lábasban, de ne forrald fel.
-
Keverd össze a tojássárgákat és a cukrot, majd lassan öntsd hozzá a forró tejszínt.
-
Add hozzá a vanília kivonatot, majd öntsd ramekinekbe.
-
Vízfürdőben süsd 150°C-on 45-50 percig.
-
Hűtsd le, majd szórd meg barna cukorral és karamellizáld egy konyhai fáklyával.
4. Mancs Puding
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
2 csésze tej
-
1/2 csésze cukor
-
1/4 csésze kukoricakeményítő
-
1/4 teáskanál só
-
2 tojássárgája
Elkészítés:
-
Keverd össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy lábasban.
-
Add hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd főzd sűrűsödésig.
-
Vedd le a tűzről, majd add hozzá a mancsos pürét.
-
Öntsd ramekinekbe, és hűtsd legalább 2 órán át.
5. Mancs Fagylalt
Hozzávalók:
-
2 csésze mancsos püré
-
2 csésze tejszín
-
1 csésze tej
-
1/2 csésze cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Keverd össze az összes hozzávalót.
-
Öntsd egy fagylaltgépbe, és kövesd a gép utasításait.
-
Fagyaszd le legalább 4 órán át.
6. Párolt Csirkemell Mancsos Krémszósszal
Hozzávalók:
-
2 csirkemell
-
1/2 csésze mancsos püré
-
1/2 csésze tejszín
-
1/4 csésze fehérbor
-
Só, bors ízlés szerint
-
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
-
Melegítsd az olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a csirkemelleket.
-
Vedd ki, majd öntsd a serpenyőbe a fehérbort, és főzd be.
-
Add hozzá a mancsos pürét és a tejszínt, majd forrald be.
-
Tedd vissza a csirkét, és főzd további pár percig.
7. Mancsos Smoothie
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1 banán
-
1 csésze narancslé
-
1/2 csésze görög joghurt
-
1 evőkanál méz
-
Jégkockák
Elkészítés:
-
Tegyél minden hozzávalót egy turmixgépbe.
-
Turmixold simára.
-
Öntsd poharakba, és azonnal tálald.
8. Pawpaw és Fekete Dió Kenyér
Hozzávalók:
-
2 csésze liszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1/2 teáskanál só
-
1/2 teáskanál fahéj
-
1/4 teáskanál szerecsendió
-
1 csésze mancsos püré
-
1/2 csésze cukor
-
1/2 csésze barna cukor
-
1/2 csésze olaj
-
2 tojás
-
1/2 csésze fekete dió, aprítva
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
-
Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
-
Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, cukrot, barna cukrot, olajat és tojásokat.
-
Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd keverd jól össze.
-
Adja hozzá az aprított fekete diót, majd öntsd a tésztát egy kivajazott formába.
-
Süsd 60-70 percig, majd hagyd kihűlni.
9. Mancsos Jégkrém
Hozzávalók:
-
2 csésze mancsos püré
-
1 csésze tejszín
-
1 csésze tej
-
1/2 csésze cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Keverd össze a mancsos pürét, tejszínt, tejet, cukrot és vanília kivonatot egy tálban.
-
Öntsd a keveréket jégkrémformákba.
-
Fagyaszd le legalább 4 órán át, majd élvezd a házi készítésű jégkrémet.
10. Pawpaw Palacsinta Mézes-Mogyorós Öntettel
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1,5 csésze liszt
-
1 evőkanál sütőpor
-
1 evőkanál cukor
-
1/2 teáskanál fahéj
-
1 csésze tej
-
1 tojás
-
1 evőkanál olvasztott vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
-
Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, tejet, tojást, vajat és vanília kivonatot.
-
Öntsd hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára.
-
Közepes lángon süsd ki a palacsintákat, majd tekerd fel.
-
Öntsd le mézzel, szórd meg mogyoróval és tálald melegen!
11. Pawpaw Csokis Mousse
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1 csésze tejszín
-
1/2 csésze étcsokoládé (olvasztva)
-
2 evőkanál méz
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Verd fel a tejszínt habbá.
-
Keverd össze a mancsos pürét, az olvasztott csokit, a mézet és a vaníliát.
-
Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.
-
Kanalazd poharakba, majd tedd hűtőbe 1-2 órára.
-
Díszítsd kakaóporral vagy csokireszelékkel!
12. Pawpaw és Zabkeksz
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1 csésze zabpehely
-
1/2 csésze liszt
-
1/2 csésze barna cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1/2 teáskanál fahéj
-
1/4 csésze vaj (olvasztva)
-
1 tojás
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
-
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
-
Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, vajat és tojást.
-
Öntsd hozzá a száraz keverékhez, majd keverd el alaposan.
-
Kanalazd sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd kb. 12-15 percig.
-
Hagyd kihűlni, majd élvezd a ropogós finomságot!
13. Pawpawos Chia Puding
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
1/2 csésze kókusztej
-
3 evőkanál chia mag
-
1 evőkanál méz
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Keverd össze a mancsos pürét, kókusztejet, mézet és vaníliát.
-
Add hozzá a chia magot, majd jól keverd el.
-
Öntsd kis üvegekbe, és tedd hűtőbe legalább 4 órára (vagy egy éjszakára).
-
Tálald friss gyümölcsökkel vagy granolával!
14. Pawpawos Diós Kalács
Hozzávalók:
-
1 csésze mancsos püré
-
2 csésze liszt
-
1/2 csésze cukor
-
1/4 csésze vaj (olvasztva)
-
1 tojás
-
1 teáskanál sütőpor
-
1/2 teáskanál fahéj
-
1/2 csésze dió (durvára vágva)
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
-
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és fahéjat.
-
Egy másik tálban keverd össze a mancsos pürét, cukrot, vajat és tojást.
-
Öntsd hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára.
-
Forgasd bele a diódarabokat.
-
Öntsd kiolajozott sütőformába, majd süsd 40-45 percig.
-
Hűtsd le, szeleteld, és élvezd!